ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

КВС получи печат “Terra Carta” за изграждането на устойчиво бъдеще

KBC Груп

КВC получи печат “Terra Carta” на Инициативата за устойчиви пазари, която отличава компании по целия свят, които са двигател на иновациите и демонстрират ангажимент към създаването на устойчиви пазари. КВС е една от 19-те компании е света, получили приза за 2022 година.

В България „КВС Груп“ оперира чрез компании, покриващи пълния спектър от финансови услуги – банкиране (ОББ и „КВС Банк България“), застраховане (ДЗИ), пенсионно осигуряване („ОББ Пенсионно осигуряване“), лизинг („ОББ Интерлийз“ и „КВС Лизинг“), управление на активи („ОББ Асет Мениджмънт“ и „КВС Управление на инвестиции“), застрахователно брокерство и факторинг.

През миналата година също така, ОББ бе отличена от PWC за своята ESG стратегия (екологично, социално и корпоративно управление) в сектор „Финансови услуги“. 

Печатът “Terra Carta”, представен за първи път на 26-тата конференция на ООН за изменението на климата от Крал Чарлз III, тогава принц на Уелс, отличава компании по целия свят, които са двигател на иновациите и демонстрират ангажимент и стремеж към създаването на истински устойчиви пазари. Той се присъжда на компании, чиито цели са в духа на “Terra Carta” – План за възстановяване на природата, хората и планетата, представен през януари 2021 година.

Печатът “Terra Carta“ отчита, че всеки един бранш е изправен пред уникални предизвикателства в своя преход към устойчиво бъдеще и че всички се намират на различен етап в това начинание, както и че всички браншове и компании трябва да получат подкрепа за инициативите, които предприемат в една по-положителна посока. В същото време трябва да побързаме, ако искаме да постигнем заложената цел за ограничаване на глобалното затопляне до 1.5°C, да защитим и възстановим биологичното разнообразие и да допринесем за живота и препитанието на настоящите и бъдещите поколения.   

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст