ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Здравният министър отхвърли оставката на д-р Дечо Дечев

Парламент Комисия по здравеопазване Дечо Дечев НЗОК

Изпълнителният директор на УМБАЛ “Св. Иван Рилски” остава на поста си и ще продължи да ръководи лечебното заведение. Това съобщиха от здравното министерство. Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев не е приел подадената от д-р Дечо Дечев оставка и подкрепя настоящото ръководство на болницата. В разговор между двамата са обсъдени наболели въпроси. Предстоят срещи между ръководството на болницата и Министерството на здравеопазването, на които ще бъдат обсъдени причините за проблемите, възможностите за тяхното разрешаване и бъдещото развитие на лечебното заведение.

Молбата си за напускане д-р Дечев е подал в началото на този месец заради несъгласие с водената политика и липсата на приемственост. За БТА той посочи, че през ноември миналата година е изпратил писмо до Министерството на здравеопазването, в което е посочил проблеми, изискващи спешни действия, но все още няма решения на голяма част от тях.

По-рано днес лекари, медицински сестри и санитари изразиха недоволството си със своеобразен протест, в който настояват директорът на болницата “Св. Иван Рилски” – д-р Дечо Дечев да оттегли подадената от него молба за напускане.

Протестът е организиран от синдикат “Защита”. По думите на синдикалния лидер Красимир Митов в болницата има недоразумения и проблеми с принципала на лечебното заведение, който е Министерството на здравеопазването. Протестиращите искат доктор Дечев да не напуска болницата, каза още Митов и посочи, че това е една от последните държавни болници, която е в добро състояние и продължава да работи нормално. 

По-късно се очаква и позицията на Министерството на здравеопазването.  

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст