ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Нова хакерска атака

Първо вижте мейла на подателя дали ви вдъхва доверие

„Имайте предвид, че има риск за вашия акаунт! Вашата дебитна карта е временно спряна. Моля, поправете го през следващите 48 часа, за да си върнете акаунта”.

Това е поредната псевдозагриженост от името на “Банка ДСК” отпреди дни. Хакерът, който използва името на уважаваната наша кредитна институция, бърза: „Потвърдете сега!”

Ако не влезете в контакт с него, той сменя спешния тон с витиеват: „Ако имате допълнителни въпроси или искате да се свържете с нас”.

И друг път сме писали, че първата работа при такова съмнително електронно писмо е да видите какъв мейл се крие зад подателя DSK – Help. Това е support@boscustpro0504.eigbox.net. Мислите ли, че това е адрес на мощната и престижна банка?

Ако не, тогава затворете писмото и просто изтрийте мейла, за да не ви окрадат личните данни, а впоследствие вероятно и пари от сметката.

„Вече няколко дни получавам предупредителни имейли от банка ДСК, че се въвежда някаква нова защита. Имайки много работа го игнорирах, но днес вече реших да го видя. Показвам ви го – има и линк, който, като отвориш, иска доста пълна информация за картата ви – пълния номер, валидна от до, трите ви имена. Стана ми съмнително и се обадих директно на банката, където потвърдиха съмнението ми за фалш. Та, ви предупреждавам да си знаете и вие, или ваши близки – клиенти на ДСК”, пише във “Фейсбук”потърпевша жена.

Никой не бива да забравя, че най-добрата защита срещу фишинга е самият той.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст