ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Франция и Нидерландия обявиха обща позиция за субсидиите в САЩ

Марк Рюте Еманюел Макрон

Това заяви премиерът на Нидерландия Марк Рюте след среща с гостуващия му президент на Франция Еманюел Макрон

Франция и Нидерландия са на една позиция, когато става дума за начините, чрез които Европейският съюз да действа в случай на неволни последствия от Закона за намаляване на инфлацията, влязъл в сила в САЩ, предаде Ройтерс. Това заяви премиерът на Нидерландия Марк Рюте след среща с гостуващия му президент на Франция Еманюел Макрон.

“Ние се съгласихме първо да проучим внимателно какви средства вече са на разположение в ЕС”, заяви Рюте, визирайки дискусиите дали ЕС се нуждае от нови средства в подкрепа на индустрията, която би могла да бъде засегната от протекционистките американски политики.

“И ние трябва да видим какво може да направи ЕС, за да се увери, че ще бъде третиран от САЩ по начина, по който те третират Мексико и Канада, за да се справи ЕС с неволните последици от страна на САЩ”, допълни той.

Рюте добави, че би имало смисъл ЕС да разхлаби правилата за отпускане на държавни помощи за определени индустрии, като зелените технологии, като ЕС трябва да го направи по начини, които подкрепят вътрешния пазар.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст