Министерството на икономиката вече е с електронен документооборот

Електронно управление

Министерството на икономиката и индустрията е въвело вече електронен документооборот в рамките на ведомството. По този въпрос се работи още от встъпването в длъжност министър Никола Стоянов. Тогава той е възложил до началото на 2023 г. да бъдат изпълнени всички необходими мерки за ограничаване на хартията.

Въвеждането на електронния документооборот е отлагано години наред. Като част от програмата за въвеждане на електронно управление в страната, oще през 2018 г. са изпратени препоръки на национално ниво за въвеждане на електронен документооборот към всички министерства. Въпреки това до момента процесът по въвеждането му в Министерство на икономиката и индустрията не е бил завършен.

В рамките на последните няколко месеца са изпълнени всички необходими стъпки за реалното въвеждане на електронния документооборот в министерството. Документите в администрацията вече се разглеждат и подписват от служителите електронно. На хартия остават единствено документи, адресирани към външни получатели. Това ще повиши ефективността на администрацията и ще позволи по-бързата обработка на документите, коментират от ведомството.

„Едно много закъсняло действие, което трябваше да изпълним само за няколко месеца. Министерството на икономиката и индустрията трябва да бъде двигател на административната реформа, която да облекчава хората и бизнеса“, подчертава министър Никола Стоянов. „На този фон институцията продължаваше да обработва документите на хартия, с което се губеше време и ресурси“.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *