Шишков: ГЕРБ се държат така, че все едно не са управлявали до средата на 2021 г.

Министерски съвет Иван Шишков

Министърът на регионалното развитие арх. Иван Шишков заяви, че основно по времето на управлението на ГЕРБ основните ремонти са възлагани като текущи. Той отговори на казаното от ГЕРБ-СДС по-рано днес, че в момента се възлагат такива ремонти и увери, че ще предприеме проверка.

“Тези ремонти, които са възлагани основно, са възлагани от ГЕРБ. Сега, разбира се, те се държат все едно никога не са били на власт. Съвсем логично лошият вестоносец – аз, да бъда виновен. Когато започнахме да коментираме мащаба на незаконното строителство, г-н Нанков откри предизборната кампания с мен. Очевидно ще е така. Всичките пътища за основни и текущи ремонти, в основната си част тези пътища са възлагани в периода 2020 година до лятото на 2021-ва. Кучето, което е уплашено, лае”, коментира служебният регионален министър.

Арх. Шишков каза, че явно политическата сила, която възложи незаконното строителство, не намери сила да направи така, че това незаконно строителство да бъде узаконено и обявено за търпимо. “Защото нямаме нужда от политически фойерверки, нямаме нужда да съборим незаконно строителство, макар и възлагано от политическа партия ГЕРБ. Имаме желанието да си ползваме инфраструктурата, която е на всички граждани на България”, заяви регионалният министър.

“Правя проверки и ще продължа да ги правя. Странното е защо сега, когато ГЕРБ не е на власт, говори за независими експертизи, което ме учудва”, каза още министър Шишков.

“Ще направим проверки там, където считаме, че е необходимо. Вече направихме няколко и резултатите от тях коментирахме няколко месеца. Ще направим навсякъде, където е необходимо. Няма да правим пиар акции на ГЕРБ, за да може те да си правят предизборната си кампания в тази посока. Ще работим като експерти. Всичко, което излиза и ще продължи да излиза като незаконно строителство, е въпрос само на факти, а не на атака към политическата партия. За съжаление, те това са сътворили и това ще продължаваме да чуваме”, допълни той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *