ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Депутатите включиха в програмата си четири проекта на декларации, свързани с РСМ

Народно събрание

Депутатите включиха в програмата си четири проекта на декларации, свързани със ситуацията в Република Северна Македония.

Първата е проект на декларация във връзка с ескалиращите агресивни антибългарски прояви в РСМ, с вносител Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС.

Следващата е проект на декларация във връзка със ситуацията в РСМ по отношение на гражданите на страната с българско самосъзнание, внесен от Андрей Гюров от “Продължаваме промяната”. 

Парламентът ще обсъди проект на декларация във връзка с насилието над българския гражданин Християн Пендиков в Охрид и езика на омразата срещу България от страна на антибългарски екстремисти в РСМ, с вносител Елисавета Белобрадова от “Демократична България”.

Депутатите ще разгледат и проект на декларация във връзка с агресивната антибългарска истерия, разразила се в Република Северна Македония, внесен от Костадин Костадинов (“Възраждане”).

Днес е първата сряда от месеца и парламентарните групи могат да правят предложения за включване в дневния ред, които се разглеждат по същество, според правилника на парламента.

По предложение на БСП Народното събрание ще обсъди на второ гласуване промени в Кодекса на труда. В дневния ред по предложение на парламентарната група на “Демократична България” е включен проект на решение за обявяване на акт на геноцид на Холодомора в Украйна 1932-1933 г. и другите републики на бившия Съветски съюз.

По предложение на парламентарната група на “Продължаваме промяната” на първо гласуване се очаква да бъдат разгледани промени в Закона за юридическите лица с нестопанска цел.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст