ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

От електронното управление ще си сътрудничат с банковия сектор

„Надявам се в голяма степен да сте ни коректив, за да може да сме в услуга – вие – на вашите клиенти, ние – на всички граждани“.

Това заяви министърът на електронното управление Георги Тодоров по време на среща между експерти от Министерството на електронното управление (МЕУ) и представители на банковия сектор.

На срещата бяха обсъдени възможностите за взаимодействие между МЕУ и банките в полза на гражданите и бизнеса у нас. 

„Надявам се, че срещата е полезна за вас, защото ние, като министерство, сме безсмислени, ако не срещаме подкрепа и разбиране на тези, за които вършим делата си“, допълни министър Тодоров.

Николай Минев, директор на дирекция „Системи и компоненти на електронното управление“, представи пред организациите хоризонталните системи на електронното управление: Системата за сигурно електронно връчване, Системата за еАвтентикация, среда за междурегистров обмен (RegiX), системата за електронно плащане и единния портал за достъп до електронни административни услуги.

Минев подчерта предимствата на представените системи и възможностите за тяхното използване от банките. Той обясни, че те могат да се използват за получаване на информация за задължения и тяхното последващо заплащане, а освен това и за изпращане и получаване на съобщения и документи по сигурен и защитен канал.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст