ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Рашидов закри парламента с групов плакат на депутатите

депутати, плакати

Снимка: Ивайло Мирчев, Фейсбук

Необичайно бе хрумването на председателя на 48-ия парламент Вежди Рашидов да направи групов плакат с портретите на депутатите

Председателят на парламента Вежди Рашидов закри 48-ото Народно събрание. Необичайно бе хрумването му да направи групов плакат с портретите на депутатите (по подобие на Учредителното събрание от 1879 г).

Някои народни представители снимаха плакатите и ги качиха в социалните мрежи. А творението веднага стана повод за шеги от страна на потребителите. Мнозина се възмутиха, че за краткия си живот 48-ото Народно събрание не е изпълнило голяма част от задачите си, но пък е си е направило плакат. Рашидов благодари от трибуната на депутата от БСП Петър Кънев, който направил безплатно постерите в печатницата си. Един от тях бе сложен в рамка и окачен на стената срещу кабинета на председателя.

Преди да удари последния звънец, председателят на парламента направи обръщение към депутатите, изтъквайки, че в политиката “посрещат с цветя и изпращат с камъни”. “Всеки от нас ще плати тази цена, но ние сме длъжни да запазим мечтите си, длъжни сме да потиснем страстите си и да забравим за сметки, да забравим за рейтингите и да помислим какво остава след нас на тази земя”, посочи Рашидов. “Апелирам към всички вас – вижте хората, които са ви издигнали, замислете се и вложете разум в бъдещето, защото народът чака резултати от нас”, добави той.

“Ето че дойде краят на 48-ото Народно събрание – край неочакван. Прекрачих прага на този парламент като най-възрастния народен представител с надежда след серия от крясъци, обиди, противопоставяне да опитаме да намерим разбирателството, баланс между желаното, настоящото, възможното и преплитайки порива, опита и познанието, да направим заедно крачка напред. И като че ли в първите мигове стана магията, но уви, както винаги, илюзията беше кратка. Потопихме се отново в познатата антиутопия – процедури, речи, почивки, гласувания, прегласувания, и пак взех да се питам, колеги: “Така докога?”, каза Рашидов.

Той отбеляза, че е поел отговорността да е председател на този парламент, вярвайки че с авторитета си може да помогне да се работи усърдно, да се успокоят страстите и обществото също да си отдъхне от тази безкрайна спирала. “Но се оказа, че пак сме изправени пред пореден избор и пак се питам: “И така докога, колеги?”, допълни той. Според него депутатите трябва по-често да се замислят какво правят тук и какво оставят, дали рушат, или създават.

“Моля се следващите избори да донесат на България повече сигурност, повече надежда и повече единение. Дано утрото е по-мъдро от вечерта, народът ни заслужава това, подчерта Вежди Рашидов и удари последния звънец на 48-ото Народно събрание.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст