ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Външно министерство кани международни наблюдатели за изборите 

Министерство на външните работи

В изпълнение на ангажиментите си съгласно Изборния кодекс, Министерството на външните работи (МВнР) отправи покани за международно наблюдение на насрочените за 2 април 2023 г. избори за народни представители в Република България. 

Постоянното ни представителство във Виена изпрати вербални ноти с покани до Бюрото за демократични институции и правата на човека и към Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ).

Екипът на министър Николай Милков отправи покани и до Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), чрез Постоянното ни представителство в Страсбург и до Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество (ПАЧИС), чрез Генералното ни консулство в Истанбул. 

При проявено желание от тези организации, МВнР ще предложи на Централната избирателна комисия (ЦИК) техни представители да бъдат регистрирани като международни наблюдатели на предстоящите избори.

От МВнР заявиха, че за държавата ни е приоритет гарантирането на честни, свободни и демократични избори, съгласно най-високите международни стандарти.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст