ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Иван Демерджиев и Георги Тодоров ще подготвят изборите на 2 април

Добре дошъл, маестро! Сигурен съм, че диригентът Найден Тодоров ще помага на министъра Найден Тодоров да управлява сферата на културата в съзвучие.

С тези думи министър-председателят Гълъб Донев приветства новия министър на културата – диригентът и директор на Софийската филхармония – маестро Найден Тодоров на първото заседание на новоназначения служебен кабинет.

След това премиерът се обърна към министрите си с въпрос, на който сам даде отговор: “Когато някой се е справил отлично с поставената му задача, какво се случва? Тя му се възлага отново”.

Така той обясни, че на служебния кабинет отново му предстои да организира предсрочни избори.

В тази връзка той предложи вицепремиера и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев да бъде натоварен отново с отговорността да координира организационно-техническата подготовка на изборите на 2 април. По-късно с вече приетото решение на Министерския съвет стана ясно, че вътрешният министър ще отговаря и за дейностите по съгласуване с Централната избирателна комисия на условията и реда за изработването, доставката и съхранението на изборните книжа и материали, както и съхранението на техническите устройства за машинното гласуване.

Министърът на електронното управление – Георги Тодоров ще координира възложените на Министерския съвет дейности по техническото осигуряване на предвиденото в Изборния кодекс видеонаблюдение и видеозаснемане.

Министърът на финансите ще внесе в Министерския съвет проект на тарифа, по която партиите, коалициите и инициативните комитети заплащат предизборните предавания по Българската национална телевизия и Българското национално радио и техните регионални центрове.

Съгласно правителственото решение в подготовката на изборите ще помагат и други членове на Министерския съвет – министърът на регионалното развитие и благоустройството – арх. Иван Шишков ще координира дейността по изготвянето и публикуването на избирателните списъци, а министърът на външните работи Николай Милков следва да организира подготовката и произвеждането на изборите извън страната.

Министърът на правосъдието Крум Зарков ще организира дейностите по подготовката и произвеждането на изборите в местата за лишаване от свобода.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст