ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

12 са офертите за основен ремонт на пътя от Южното Черноморие до Турция

пътища

Дванадесет са отворените оферти в обществена поръчка за избор на изпълнител на строително-монтажните дейности при основния ремонт на 58.6 км от второкласния път II-99 Царево – Малко Търново. Пътят е основна връзка между Царево и Малко Търново. По пътната артерия преминава и основният трафик от Южното Черноморие към Република Турция, уточняват от Агенция “Пътна инфраструктура”.

Отворените оферти са на:

-„АВТОМАГИСТРАЛИ“ ЕАД;

-„ИСА 2000“ ЕООД;

-ОБЕДИНЕНИЕ „ЦАРЕВО МАЛКО ТЪРНОВО“, в което участват: „ГЕОСТРОЙ“ АД и „ПЪТСТРОЙ-92“ АД;

-„ОРС – ИНФРАСТРУКТУРА“ ООД;

-ОБЕДИНЕНИЕ „БРАТОВО“ с участници: „ТРЕЙС ГРУП ХОЛД“ АД и „ВИТЕЗ ПРОСПЕКТ“ АД;

-„ЦАРЕВО 2023“ ДЗЗД, в което са: „ПСТ Груп“ ЕАД и „Булстрой – монтажи“ ЕООД;

-„АВТОМАГИСТРАЛИ – ЧЕРНО МОРЕ“ АД;

-ДЗЗД „ВИА ВАСИЛИКО“, в което са: „ПАРСЕК ГРУП“ ЕООД, „ОДЕСОССТРОЙ“ ООД, „ЕКО-ХИДРО-90“ ООД, „ИНТЕРХОЛД“ ЕООД и „ЕКОДИН“ ЕООД;

-„АБ“ АД;

-Консорциум „КАЛОТИНА 2020“ ДЗЗД с участници: „ЩРАБАГ“ ЕАД и „ПЪТСТРОЙ ВДХ“ ЕАД;

-ОБЕДИНЕНИЕ „ПЪТИЩА БУРГАС 2023“, в което са: „НИВЕЛ СТРОЙ“ ЕООД, „ЕИВ“ ЕООД, „ИНМАТ СОФИЯ“ ЕООД и „АКТИВ БИЛДИНГ ИНК“ ЕООД;

-„ЕВРОПЕЙСКИ ПЪТИЩА“ АД.

Участъкът, който е предвиден за ремонт, започва от кръстовището с път III-9901 Царево – Резово в Царево, преминава през селата Изгрев и Кондолово и завършва при Малко Търново. Настилката на отделни места е силно амортизирана с мрежовидни пукнатини, деформации и слягания. Освен ремонт на настилката и подобряване на отводняването е предвидено обновяване и на четирите мостови съоръжения в пътната отсечка.

Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 600 календарни дни и започва от датата на подписване на протокола за откриването на строителната площадка.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 88 млн. лв. без ДДС и ще се финансира от държавния бюджет по програма „Основен ремонт“ на Агенция “Пътна инфраструктура”.

Европейски път Е87 е част от европейската пътна мрежа Европейски път, свързващ Одеса в Украйна с Анталия в Турция.

Води началото си от украинския град Одеса, продължава на юг, където пресича река Дунав и преминава на територията на Румъния. Следвайки крайбрежието на Черно море, на юг пътят навлиза на територията на България през ГКПП “Дуранкулак”.

В България път Е87 преминава през почти всички черноморски градове включително Балчик – Варна – кк “Слънчев бряг” – Бургас. 

През ГКПП “Малко Търново” път Е87 преминава на територията на Турция. Там в посока юг-югозапад пресича Източна Тракия, минава през Дарданелите и покрай турското крайбрежие на Егейско море достига до средиземноморския курорт Анталия в Южна Турция.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст