ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Мощно земетресение взе над 200 жертви в Сирия и Турция

земетресение, Туция

Снимка: CNN

Мощно земетресение, което по информация на Геоложкия институт на САЩ е било с магнитуд 7,8, е регистрирано е 4.17 ч. (3.17 ч. българско време) край южния турски град Газиантеп

Над 200 души са загинали в Сирия и Турция в резултат на мощно земетресение близо до южния турски град Газиантеп рано тази сутрин. Сирийското здравно министерство потвърди смъртта на най-малко 111 души в районите под контрола на президента Башар ал Асад, предаде Франс прес. Броят на ранените е 516. Предишните данни за сирийските власти за районите под техен контрол бяха за 42 жертви и повече от 200 пострадали.

АП съобщи за най-малко 20 загинали в контролираната от бунтовници северозападна сирийска провинция Идлиб. Много от сградите в районите, които бяха засегнати от земетресението, понесоха щети по време на избухналия преди близо 12 години конфликт в Сирия.

Влаковете в северната част на страната са спрени като предпазна мярка. Пътищата и мостовете се проверяват, съобщава държавната информационна агенция САНА.

В Турция по последни данни на властите загиналите са най-малко 76. 440 души са ранени. Мощното земетресение, което по информация на Геоложкия институт на САЩ е било с магнитуд 7,8, е регистрирано е 4.17 ч. (3.17 ч. българско време) край южния турски град Газиантеп, близо до границата със Сирия, на дълбочина от около 18 километра. То бе последвано десетина минути по-късно от силен вторичен трус с магнитуд 6,7 на дълбочина от 9 километра. Вторичните трусове са поне 20.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст