Какво представляват бинарните опции?

Пари

Преди да започнем да търгуваме, нека изясним какво представляват бинарните опции. Бинарна опция е залог върху движението на цената на определен актив въз основа на предположението, че цената на определен актив ще падне или се повиши с определена сума с изтичането на този залог. Отговорът в тази ситуация има само две възможности: да или не. Основната цел на търговеца е да направи точна прогноза за този ход. Тогава може да има два сценария: загуба на пари (ако прогнозата се окаже грешна) или плащане (ако прогнозата се окаже успешна). Ето защо тези опции се наричат ​​бинарни опции.

Видове бинарни опции 

С развитието на бинарните опции се появяват нови формати за търговия или варианти на съществуващи. Ето основните видове бинарни опции. Можете да ги намерите в повечето платформи за търговия – намери това.

Пари или нищо

Търговецът прави залог за намаляване или увеличаване на цената на определен актив. Размерът на цената и нейната промяна нямат значение. Инвеститорът трябва да направи предположение дали цената ще бъде над или под определено ниво. Ако търговецът познае правилно, той ще спечели от 70% до 90%. Ако не успее, ще загуби всичко.

Видове активи

Форекс е съкращението за чуждестранна валута. Валутите се търгуват по двойки, като се взема предвид връзката им една с друга. Една валутна двойка изглежда като две съкращения. Търговията с валутни двойки възниква поради взаимодействието на международния Forex пазар и бинарните опции.

Индекс

Индексът е индикатор за търговия, който се състои от набор от специфични акции. Цената на индекса се определя от средната стойност на всички акции на компаниите, включени в индекса. Индексите са много удобни, тъй като те са постоянно и подробно описани във финансовите новини.

Акция

Борсовата търговия означава, че купувате електронен договор за акциите на определена компания, като освен това покупката ще бъде по-евтина от покупката на самата акция. Борсовата търговия с бинарни опции е подходяща за тези спекуланти, които не искат да инвестират парите си в ценни книжа в името на 5-20% годишно. Освен това, ако стойността на акциите падне на пазара, тогава техните притежатели ще започнат да търпят загуби. Ако използвате бинарни опции върху акции, тогава можете да спечелите от спад на пазарния курс.

CFD

CFD (Contract for Difference) е договор, сключен за разликата между цените на акциите в момента на отваряне и затваряне на споразумението. При изпълнение на договора едната страна се задължава да прехвърли разликата между цените на другата страна.

Суровина

Суровината е природен ресурс, който се доставя и е достъпен за търговия. Най-популярните стоки са благородните метали.

Фючърси

Фючърсът е договор за бъдеща търговия на цена, определена днес. Предимството на фючърсите е по-голямата чувствителност. Стартовият капитал за този актив не изисква твърде много средства в сравнение с акциите.

Криптовалута

Крипто търговията е нова посока на онлайн търговията. През последните години, поради популярността на криптовалутите, търговците насочиха вниманието си към цифровите пари и започнаха да ги търгуват като стандартна валута. Курсът на криптовалутата се свързва изключително с търсенето и не зависи от основните икономически играчи.

Можете ли да правите пари с бинарни опции?

Да, можете да правите пари с бинарни опции, ако имате достатъчно знания и практика. Търговията е умение и, като всяко умение, изисква подготовка и обмислени действия. Първо, по-добре е да отворите демо сметка и да практикувате без финансови рискове. Също така на демо сметка търговецът може да разбере принципите на работа и да разработи стратегия за търговия.

След това търговецът изгражда търговска стратегия чрез опити и грешки, както и чрез постоянно учене. И само когато има достатъчно опит, той може да отвори професионална сметка. Започнете с малки количества и непрекъснато подобрявайте техниката си.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *