Уличиха полицай в схема за застрахователна измама

свят решетки арест затвор

Уличиха пловдивски полицай в участие в измамна схема в размер на 90 000 лева, съобщиха от прокуратурата в Пловдив. Униформеният и още двама души са направили опит да заблудят застрахователна компания след тежка катастрофа с цел получаване обезщетение от застрахователя. Случката се разиграла преди година на пътя между село Поповица и Първомай.

Собственик на на скъп автомобил дал колата си на свой познат, но той блъснал джипа в дърво след употреба на алкохол. При това шофиралият мъж останал почти невредим, но колата била за тотална щета. Мъжът позвънил на полицай, с когото пили същата вечер, за съвет как да получи пари от застрахователя, тъй като при употреба на алкохол, щетите не се поемат от компанията. Полицаят предложил да разменят шофьорите и вместо катастрофиралия пиян шофьор да сложат друг, но трезвен.

Измамата обаче била разгадана от застрахователя и до изплащане на 90 000 лв. от застрахователя за нанесените щети обаче така и не се стигнало.

Полицаят и собственикът на джипа са с взета мярка за неотклонение парична гаранция съответно 3000 и 10 000 лева.

За опита за измама законът предвижда от 1 до 6 г. затвор, а за укриване до 5 години.

Полицаят е бивш служител на дежурната в КАТ Пловдив, но е преназначен в Шесто РУ. Образувано е дисциплинарно производство и предстои отстраняване.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST