Бизнесът отново участва в програмата “Еразъм за млади предприемачи”

бизнес

Програмата „Еразъм за млади предприемачи“ осигурява съдействие на европейски предприемачи да придобият необходимите умения за стартиране и/или успешно управление на малък бизнес в Европа. Българската търговско-промишлена палата участва в първа партньорска среща от новия цикъл. По програмата новите предприемачи се събират и обменят знания и идеи за развитие на бизнеса с опитен предприемач, при когото пребивават и работят заедно в продължение на един до шест месеца. Престоят е частично финансиран от Европейската комисия, уточниха от работодателската организация.

В рамките на новия цикъл, за период от четири години /2023-2027 г./ Българската търговско-промишлена палата ще оказва съдействие на млади и опитни предприемачи в осъществяването на обмени в чужбина и в страната. Работодателската организация ще може да изпрати 18 млади предприемачи в над 45 страни, участващи в програмата, както и да осъществи минимум 12 обмена с опитни предприемачи в България. При осъществяването на дейностите в новия цикъл,  БТПП ще си партнира с девет организации от Албания, Армения, Италия, Испания, Латвия, Литва, Нидерландия, Турция.

Това е втори цикъл на БТПП по програмата, като до момента със съдействието на палатата има реализирани обмени в: Дания, Испания, Нидерландия, Великобритания, Германия, Италия и Турция. Не са били в секторите: строителство и дизайн, спортни стоки и търговия, пивоварство, информационни технологии, консултантска дейност, винен маркетинг, медицински туризъм и други.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст