Делегация на ЕК ще посети България

Европейска комисия

Екип на генерална дирекция „Регионална и селищна политика“ на Европейската комисия ще е на посещение в България по покана на българските власти. Това съобщиха от пресцентъра на Представителството на ЕК в София.

Делегацията, която ще пристигне на 8 февруари, ще бъде водена от София Алвеш, директор на дирекция „Изграждане на административен капацитет и изпълнение на програми ІІ“, и Анес Монфре, началник на отдела „България, Унгария и Словения“, които отговарят за изпълнението на Споразумението за партньорство и програмите, съфинансирани от Европейския фонд за регионално развитие, Кохезионния фонд и Фонда за справедлив преход в няколко държави, включително и България.

Като част от посещението, екипът на Европейската комисия ще се срещне със служебния заместник министър-председател по управление на европейските средства Атанас Пеканов и с Управляващите органи на оперативните програми 2014 – 2020 и на новите програми 2021 – 2027.

За България дирекцията следи за изпълнението на Споразумението за партньорство и на оперативните програми за периода 2014 – 2020 и наблюдава изпълнението на Споразумението за партньорство и програмите за 2021 – 2027: „Транспортна свързаност“, „Околна среда“, „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“, „Техническа помощ“, „Развитие на регионите“, „Научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация“.

В рамките на посещението си представителите на ЕК ще участват в Комитет за наблюдение на Програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ 2021 – 2027 и съвместен Комитет за наблюдение на Споразумението за партньорство 2014 – 2020 и Споразумението за партньорство 2021 – 2027, които ще се проведат в София. Комитетите за наблюдение включват представители на администрацията, работодатели, синдикати, неправителствени организации и други заинтересовани страни, следящи изпълнението на програмите финансирани от кохезионната политика. Делегацията ще посети и проекти, финансирани по Оперативни програми „Иновации и конкурентоспособност“ 2014 – 2020.

Екип на генералната дирекция „Регионална и селищна политика“ на ЕК беше на посещение в България и в края на ноември.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст