Boeing ще съкрати 2000 служители

Боинг

Американският производител на самолети Boeing планира да съкрати около 2000 служители през 2023 г., съобщава The Seattle Times.

„Очакваме да съкратим персонала с 2000 души, предимно в отделите по финанси и човешки ресурси“, се казва в изявление на компанията.

Отбелязва се, че част от функциите на тези, които ще бъдат съкратени, ще бъдат възложени на индийската компания Tata Consulting Services.

Според Националната асоциация по бизнес икономика около 20 процента от американските компании може да съкратят персонала си поради влошаващата се икономическа ситуация. Американската банка Goldman Sachs вече започна един от най-големите етапи на съкращаване на 3200 работни места. Microsoft обяви плановете си да съкрати приблизително 10 000 служители през тази година. Подобни мерки, според експерти, се дължат на забавяне на световната икономика, както и на желанието на потребителите да намалят разходите си за цифрови продукти след периода на пандемията.

По-рано The Wall Street Journal публикува прогнози, че САЩ ще бъдат изправени пред рецесия и нарастваща безработица през следващите 12 месеца.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст