Велосипеди и тротинетки ще са новите звезди в потребителското търсене

тротинетка

Велосипедите и тротинетките ще са новите звезди в потребителството търсене. Това показва новото издание на популярната класация „Топ 10 на изплащане“ за 2022 г. от „БНП Париба Лични Финанси, България“.

То показва, че много близо до влизане в класацията е категория „Лични средства за придвижване“. В нея влизат стоки като: велосипеди и тротинетки, електрически тротинетки, скутери и мотопеди, и триколки. През миналата година броят на заявките за финансиране на покупки в тази категория отбеляза ръст от 74.5 процента и тя вече е на прага да попадне в топ 10.

Ръст от 14 на сто се наблюдава и при средните цени на заявките в категорията. Интересно наблюдение е, че при средствата за придвижване на ток ръстът на средните суми на заявките е по-нисък в сравнение с „класическите“ велосипеди и тротинетки – 11 на сто срещу 21 на сто. Обяснението е, че технологичното развитие води до по-слаб ръст на цените при машините с двигател, който за миналата година е под нивото на средногодишната инфлация.

В същото време, хората търсят по-висок клас велосипеди и тротинетки, с по-добра изработка, с вложени по-модерни и олекотени материали. Причината е, че тези стоки все по-често се използват за спорт, а дори и когато са предназначени само за придвижване в града е добре да са по-леки и удобни за пренасяне.

Увеличението на цените на горивата и цените за градски транспорт също променят нагласите на потребителите, които са все по-склонни да избират алтернативни средства за градска мобилност и придвижване.

Класацията „Топ 10 на изплащане“ се изготвя от 2009 година от „БНП Париба Лични Финанси“ и дава ясна картина на потребителското търсене въз основа на заявки за потребителски кредит за покупка на стоки на изплащане.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст