Китайската марка Machenike се отказа от плановете за развитие в Русия

Китайският производител Machenike, който е собственост на Haier, се отказа от плановете за създаване на официално представителство в Русия, сервизен център и директни доставки на своята електроника. Това решение е взето във връзка с плановете на компанията за първично публично предлагане на американската фондова борса. Това пише Forbes, позовавайки се на свои източници.

В същото време, както отбелязва един от източниците на изданието, решението на Machenike „едва ли ще повлияе“ на наличието на маркови устройства на руския пазар. Вероятно доставките ще продължат чрез дистрибутори.

Наред с плановете за излизане на американската борса, друга възможна причина за решението на китайката компания е преоценката на собствените им перспективи от присъствие в Русия. Твърди се, че Machenike навлезе на руския пазар в добър момент: запасите от стари преносими компютри бяха на изчерпване, а паралелният внос все още не беше напълно овладян.

Отбелязва се, че компанията майка Haier не е обявила намерението си да напусне руския пазар. Вместо това дори съобщи за изграждането на четвъртия си завод в Русия.

Haier Group Corporation е китайска мултинационална компания за домакински уреди и потребителска електроника с централен офис в Кингдао, Шандонг . Тя проектира, разработва, произвежда и продава продукти, включително хладилници, климатици, перални, сушилни, микровълнови печки, мобилни телофони, компютри и телевизори. Бизнесът с домакински уреди, а именно Haier Smart Home, има седем глобални марки – Haier, Casarte, Leader, GE Appliances, Fisher & Paykel, Aqua и Candy.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст