Агитките на “Ботев” и “Локомотив” с протест пред Общинския съвет на Пловдив

Ще бъдат ли отпуснати още средства, за да бъдат довършени двата проекта?

От 8:00 часа фенове на агитките на двата пловдивски отбора “Ботев” и “Локомотив” протестират пред сградата на местния парламент в Пловдив. Поводът – ще бъдат ли отпуснати средства за ремонта на двата стадиона. Този на “Ботев” до момента глътна няколко милиона лева от държавата и все още не може да бъде завършен.

Припомнямe, че заради забавения строеж, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска оставката на кмета на града – Здравко Димитров.

От своя страна пловдивският кмет отхвърли всички отправени към него обвинения и беше подкрепен от четирима свои заместници. “Никога не съм влизал в задкулисие”, заяви преди няколко дни Димитров.

По въпроса със строежа на стадионите заяви, че парите не стигат. “За стадион “Ботев” няма достатъчно пари. Бяха отпуснати 25 милиона, тогава цената беше 53 милиона и трябваше държавата да се намеси, защото община Пловдив нямаше как да поеме всичко. Бяха отпуснати и 12 милиона за стадион “Локомотив”. Пари за довършването на проектите докрай нямаше тогава. Търсим още начини за финансиране”, каза още градоначалникът.

Той категорично заяви, че за Борисов лоша дума няма да каже, защото “са постигнали много неща заедно” и не искал да се изказва негативно по негов адрес.

Мисля, че това е за добро, така е преценил – да напусна партията, да спадне напрежението. Това е негово право“, коментира още Здравко Димитров.

В крайна сметка той си подаде оставката като член на ГЕРБ, но не и като кмет на Пловдив, защото според него това би означавало да предаде доверието на пловдивчани, които са го избрали за този пост.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст