Тялото на издирвания български гражданин е намерено в град Искендерун

Намерено е тялото на издирвания български гражданин в град Искендерун. Все още се издирва българка в Антакия в района на Хатай. Жената е на 29 години и е с двойно гражданство. Тя и 7-месечното й бебе са в неизвестност след разрушителните земетресения. Това обявиха от външното ни министерство, цитирано от Нова телевизия.

Продължава търсенето на оцелели в Турция и Сирия след опустошителните земетресения. Загиналите в двете държави вече са над 15 000. Роднини на хора, които са живеели в срутени сгради, се присъединиха към отчаяните спасителни операции с кирки, лостове и дори с голи ръце.

Продължава търсенето на оцелели под рухналите сгради. Трудна остава ситуацията в Сирия, където голяма част от засегнатите от земетресението територии са под контрола на бунтовници. Турският президент Ердоган обеща спасителните работи да продължат, докато “под развалините не остане никой”. Хиляди хора са се подслонили в колите си или палатки, тъй като се страхуват или им е забранено да се върнат по домовете си.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст