ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

На политическата сцена изгрява нова коалиция

Парламент актуализация на бюджета Любомир Каримански Ива Митева Корнелия Нинова

Нова коалиция се появява на политическата сцена днес под името “Заедно”. Тя ще бъде представена от 10:30 ч. в БТА.

Основателите ѝ са бившият председател на Народното събрание Ива Митева и още един бивш член на партията на Слави Трифонов, в момента съветник на служебния министър на финансите – Любомир Каримански.

Като участници освен Митева и Каримански е обявен и Юлиан Софрониев. Човек с това име е основател на компанията “Биодит”. В сайта на компанията се посочва, че е “специализирана в разработването и производството на най-съвременните биометрични системи за контрол на достъп, сигурност и работно време”.

Няколко месеца след разпада на четворната коалиция между “Продължаваме промяната”, БСП, “Има такъв народ” и “Демократична България” Ива Митева и Любомир Каримански обявиха, че вече няма да работят с партията на Слави Трифонов. И двамата твърдят, че никога не са били членове на партията. Бяха обаче сред най-активните ѝ експерти и защитници на позициите на “Има такъв народ”.

В съобщението до медиите не се посочва дали новият политически проект ще участва в изборите на 2 април, ако да, регистрацията на коя партия ще използва, както и кои формации участват в коалицията.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст