ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

От “Български възход” не изключват възможността да влязат в коалиция

Стефан Янев, "Български възход"

От “Български Възход” внесоха необходимите документи и 4092 подписа за регистрация в Централната избирателна комисия за участие в предстоящите извънредни парламентарни избори на 2 април. От формацията се регистрираха за самостоятелно явяване на вота, но все пак не изключват възможността да влязат в коалиция. Междувременно се появи информация за съвместно явяване с ВМРО, засега обаче тя не е официално потвърдена нито от БВ, нито от ВМРО.

След като внесе документите, лидерът на БВ Стефан Янев коментира, че очаква партията му да влезе в новото 49-о Народно събрание с двойно по-добър резултат. И допълни, че и в следващия парламент основна цел на политическата сила ще бъде постигането на диалог и да продължат това, което са демонстрирали по време на работата на 48-ия парламент. “На българските граждани им е необходима увереност, че политическата класа е в състояние да води този диалог, да търси взаимодействие в интерес на българите”, посочи Янев. Според него българите освен от всички кризи, които ги притесняват, до известна степен се притесняват и от липсата на предвидимост в политическия живот в страната и липсата на диалог, който виждаме в момента и превръщането на политическото говорене в “свада”.

На въпрос дали преговарят за съвместно явяване с ВМРО лидерът на “Български възход” отговори, че разговарят с всички, които искали да разговарят, а утре ще излязат с декларация, в която ще призоват политически партии, граждански сдружения и хора, които имат желание да се включат “в усилията им за диалог и внасяне на разум в българския политически живот”. “Водим конструктивни разговори с всички”, подчерта Янев. Той бе категоричен, че червените линии не водят до продуктивност, не водят до диалог, който да е в състояние да даде решение. “Трябва всички в политическото пространство да се смирим и да търсим начина за намирането на баланси и предлагането на решения, а не да чертаем нови и нови червени линии”, каза политикът.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст