Йотова: Отдавна е време за обединение на всички ляво мислещи хора в страната

Илияна Йотова

Отдавна е време за обединение на всички ляво мислещи хора в страната, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова. Имаше остър дефицит от такова обединение, защото сега има разпилени малки партии, които не могат да упражняват влияние нито като политика, нито като решение, тъй като остават извън парламентарния живот. Има нужда от нов лесидренски процес – обединение на левицата, за да има стабилност в ляво.

Така коментира пред журналисти в Сухиндол създаването на нова лява политическа формация вицепрезидентът Илияна Йотова.

“Това е необходимо, защото за нормалния политически живот е добре да има ляво, дясно и център, за да има истински сблъсък на идеите, който ще притъпи личностните нападки, конфронтацията между партиите, за да се регламентират истинските приоритети и да се тръгне напред. Надявам се, че тази нова формация в ляво ще даде път на средното поколение, на младите хора, които имат различен поглед”, каза Йотова.

“Лявата политика винаги е била борба за човешки права”, допълни тя и изрази надежда, че е добре един ден заедно с БСП България да има стабилна политическа левица и стабилно представителство в Народното събрание.

Вицепрезидентът смята, че след втори април разположението на политическите сили няма да бъде същото и ще има възможности за нови мнозинства в следващото Народно събрание. Йотова посочи, че хората ще повярват на онези политически партии, които говорят за реалните проблеми, а не за това кой с кого ще се коалира. По думите ѝ един от важните въпроси, който трябва да бъде в дневния ред на следващото Народно събрание, е въпросът за доброволчеството и статута на хората, които участват в спасителните отряди от различни организации при спасителните операции при бедствия и аварии.

В Сухиндол вицепрезидентът Илияна Йотова поздрави жителите на общината по случай празника Трифон Зарезан, тя участва в празничното шествие и се включи в ритуалното зарязване на лозята край града.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *