ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ИБ на БСП: Сезираме главния прокурор за готвена намеса в изборите

БСП Сграда

“Днес зам.-министърът на електронното управление Благовест Кирилов заяви, че напуска поста си поради липса на прозрачност. В своята позиция Кирилов твърди, че бордът на директорите на “Информационно обслужване”, което се занимава с отчитането на изборните резултати, не е съставен според резултатите от конкурса”. Това се казва в позиция на тясното ръководство на социалистическата партия, разпространена от пресцентъра.

“Той заявява, че не може да приеме това и че във всяко свое действие се ръководи от желанието да има прозрачност на процеса, ефективност на резултатите, както и да се защити националната сигурност, които са ключови условия за нормалното протичане на предстоящите избори”, пишат още в позицията от Изпълнителното бюро на БСП, като допълват: 

“Подадената от Благовест Кирилов оставка сигнализира за точно обратното – липса на тези условия и сериозна заплаха за нормалното провеждане на предстоящите избори”.

От БСП припомнят, че вече са сигнализирали ОССЕ и ПАСЕ за “недопустимата намеса на служебното правителство” в изборите на 2 април.

“Тогава изпратихме документи с конкретни данни за поредното недопустимо вмешателство в предстоящите извънредни парламентарни избори от страна на служебния кабинет на президента Румен Радев. За това вече свидетелстват и лица от служебния кабинет на президента – зам.-министър на електронното управление от кабинета на Радев признава за съществуващия риск от манипулация на изборите”, пишат от социалистическата партия.

И още: “БСП възразява срещу всякакви опити за вмешателство в изборите. Призоваваме за незабавна реакция и сезираме прокуратурата за евентуална готвена подмяна на вота. Призоваваме всички партии и неправителствени организации да се обединим за гарантиране на честни избори”.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст