В МС ще бъде обсъден и приет доклад за изпълнение на бюджета за 2022 г.

Министерски съвет сграда

Служебното правителство ще обсъди проект на решение за приемане на доклад за касовото изпълнение на държавния бюджет, включително на централния бюджет, както и основните показатели на консолидираната фискална програма за 2022 г. Това предвижда част от дневния ред на днешното редовно правителствено заседание, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Началото на заседанието е от 10:00 часа.

Предстои кабинетът да разгледа още проект на постановление за създаване на Съвет за икономически анализи. 

Решение за утвърждаване на споразумението между правителствата на България и Държавата Израел за сътрудничество в областта на туризма, подписано на 23 януари 2023 г. в София, също е част от дневния ред на правителственото заседание. 

Служебният кабинет ще разгледа и предложения за нормативни промени в Закона за енергията от възобновяеми източници и Закона за търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел.

На заседанието си служебният кабинет ще вземе и решение за отчуждаване на терени по автомагистрала “Европа”. Това ще даде възможност за изграждане и на последния участък между Сливница и Северната скоростна тангента на София.

Ако няма 50 процента напредък по отсечката до края на годината, ще бъдат загубени средствата от европейското финансиране за довършването на аутобана, съобщават от министерството на регионалното развитие.

По-рано стана ясно, че работна група ще обсъди възможностите за строителство на магистрали на концесия.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST