ГЕРБ-СДС се регистрира в ЦИК за предстоящите избори на 2 април

Регистрация ЦИК ГЕРБ СДС Томислав Дончев Румен Христов

Коалиция ГЕРБ-СДС внесе необходимите документи и 9999 подписа, с които се регистрира в ЦИК за извънредните парламентарни изборите на 2 април.

Румен Христов – председател на СДС, коментира, че тръгват с нагласата, с амбицията и очакванията да са първа политическа формация, както и с надеждата разликата между първия и втория да бъде по-голяма, за да се улесни съставянето на правителство. 

Заместник-председател на ГЕРБ Томислав Дончев, заяви, че най-важното е България да излезе от циклите на политическа парализа, в които е в последните две години. “Политиката да се превърне не в технология на перманентния скандал, а в това, което трябва да бъде публична среда, която е в състояние да произвежда решения, защото България е заобиколена от много бури, самата страна е изправена пред кризи и предизвикателства и има нужда от някой, който да носи отговорност и да взема решения“, допълни още той.

Той бе категоричен, че ГЕРБ-СДС имат амбицията и силата да бъдат първи. “Да си първи е важно, защото означава, че събираш най-много подкрепа, което пък означава обществена консолидация, сила да водиш обществото напред. Това е нещо, от което съм убеден, че обществото има нужда“, каза Дончев.

Относно новото обединение “Продължаваме промяната – Демократична България” той отбеляза, че в годините назад са се изправяли срещу всякакви опоненти. “Не съм сигурен какъв е броят на партиите в тази коалиция – шест или седем – убеден съм, че сме достатъчно силни от гледна точка на подкрепа, достатъчно разумни, достатъчно консолидирани да ги победим”, коментира той.

Томислав Дончев посочи, че списъците “Магнитски” са ярко доказателство, че ние не умеем да решаваме проблемите си в България като общество, като институции, като правораздавателна система, защото, “ако можехме, ако бяхме в състояние, нямаше да стигаме до списъците “Магнитски”.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *