Синдикатите договориха по-добри заплати за медиците в Шумен

Вчера (14 февруари) бе подписан нов колективен трудов договор (КТД) за специалистите по здравни грижи на територията на Община Шумен.

В преговорите от страна на Федерацията на синдикатите в здравеопазването (ФСЗ) към Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) участие взеха председателят на синдикалната структура Пламена Борисова и секретарят на организацията Дияна Йорданова.

От Община Шумен участваха д-р Светлана Маркова, зам.-кмет по здравеопазване и социални дейности, и Петранка Петрова, директор на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“. Присъстваше и областният координатор на КНСБ-Шумен Радостин Павлов.

В новия КТД са договорени трудовите възнаграждения, допълнителните плащания, работното време, почивките и отпуските и други детайли, свързани с трудовите и осигурителните отношения на медицинските специалисти.

„Благодарим на ръководството на Община Шумен за конструктивния и ползотворен диалог, за разбирането, че пътят към качествените здравни услуги преминава през достойното възнаграждение и добрите условия на труд“, заяви Радостин Павлов от името на синдикалистите, участвали в преговорите.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *