Предлагат патриарх Неофит за почетен гражданин на Кюстендил

Патриарх Неофит

Патриарх Неофит да бъде обявен за почетен гражданин на Кюстендил – предложението, внасяно от кмета на Общината Петър Паунов, мотивирано с многобройни писма на миряни от Кюстендилска духовна околия, подкрепено и от Софийска мирополия, ще бъде разглеждано на предстоящото заседание на Общинсикя съвет на 23 февруари .Това обяви председателят на съвета Иван Андонов. 

Поводът за предложението е и 10 години от интронизацията на Негово светейшество, каза председателят на ОбС в Кюстендил Иван Андонов.

Предстоящотото гласуване на предложението за дядо Нофит да е почетен гражданин на Кюстендил вече се коментира доста оживено. Някои го отдават на вниманието, което Синодът и Софийска митрополия и лично патриархът отделят по състоянието на храмовете в духовната околия, за което има влияние и викарийният епископ на Невого светейшество – Поликарп, който е роден в Кюстендил, както и това, че кметът на града Петър Паунов е набожен, всеки негов работен и празничен ден започва с палене на свещ и молитва в храма. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST