Румен Радев: Чистата и святата република остава далеч

Чистата и святата република, за която се е борил Левски, остава далеч, но братството между българите нерядко се проявява.
Когато българите протегнахме ръка на пострадалите в Турция и Сирия, ние бяхме достойни за братското кредо на Апостола. Стихиите на днешното време са опустошителни, те нас обръщат, но ние имаме силите да ги надмогнем.

Това обяви в словото си държавният глава Румен Радев по време на възпоменателната церемония по случай 150 години от обесването на Васил Левски в София.

Само с разум и солидарност можем да преведем страната през пожара на войната и кризите и да я спасим от онези, които търгуват с интересите и достойнството й, продължи президентът.

Той подчерта, че само сплотени под националния трибагреник можем да съхраним България, която Дяконът и възрожденците възкресиха и ни завещаха.

„Точно век и половина ни делят от деня, в който Апостолът на българската свобода бе обесен. За тези 150 години България преживя много: възход, терор, триумфи и крушения, но почитта на българите към Левски остана свята, а словата му надживяха епохите“, заяви Румен Радев.

Президентът посочи, че хиляди българи с честен труд и достойно поведение ден след ден продължават да обръщат времето, защото както ни завеща Левски, “всичко се състои в нашите задружни сили. Против тях не може противостоя и най-силната стихия”.

На възпоменателната церемонията присъства вицепрезидентът Илияна Йотова, представителите на изпълнителната и на местните власти, представители на религиозните общности и на дипломатическия корпус и много граждани.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *