ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Европейски цифров иновационен хъб АгроХъб.БГ ще е част от АГРА

иновации растеж киберсигурност дигитализация бизнес технологии

Едва няколко месеца след стартирането на проекта AgroDigiRise, първият български цифров иновационен хъб в земеделието, одобрен за европейски такъв, вече работи и е част от всеки значим форум в агросектора у нас , съобщиха от АгроХъб.БГ. По време на международното специализирано изложение АГРА 2023 в Пловдив, AgroHub.BG ще бъде представен чрез щанда на един от партньорите в консорциума, Институт по зеленчукови култури Марица, както и на Форум “Фермата: Агроиновации и тенденции”.

Как сателитни снимки, лозарство и прецизно земеделие се обединяват в едно иновативно технологично решение ще разкажат експертите от АгроХъб.БГ. И каква е ползата от цифровите технологии в земеделието. Повече за AgroDigiRise ще разкаже мениджърът на проекта Светлана Боянова. Към нея ще се присъединят експерти от технологичните компании „ТехноЛогика“, „Ондо Солюшънс“ и „Бивайн“, чиято съвместна работа е ключът към дигиталната (р)еволюция в земеделието.

Експертите от ИЗК Марица ще разкажат за богатото портфолио от услуги, които ще се предоставят безплатно в рамките на проекта AgroDigiRise, както и за Националния демо център, на който именно те ще бъдат домакин.

В рамките на АГРА ще продължи и разпространението на анкета, посветена на нуждите на потребителите от обучения и услуги, свързани с повишаване на техните цифрови знания и компетенции. Чрез нея AgroHub.BG ще може да изгради разнообразно портфолио, насочено към идентифицираните потребности на целевите групи.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст