Нова инвестиция за над 100 млн. лв. от собственика на “Рубин”

зала на фондова борса акции пари зарчета

За поредна крупна инвестиция в плевенския стъкларски завод „Рубин”, надвишаваща 100 000 000 лева,  информират в писмо до кмета Георг Спартански от  „Глас контрибюшън” ЕАД – собственик на предприятието, обявиха от общината. Новото вложение предвижда изграждането на 300-тонна пещ от немските компании Nikolaus Sorg GmbH&Co.KGc, Sorg Feuerungsbau und Service GmbH и Excelsius Global Services GmbH.

“Рубин” инвестира в по-голям капацитет, за да отговори на нарастващото търсене.

С реализацията на вложението ще бъдат разкрити допълнителни 150 работни места. Внедрената нова технология цели и да намали вредните CO2 емисии, което е приоритет и в световен мащаб, в усилията да отговори на критериите за екологично, устойчиво и ресурсно-ефективно производство.

Към момента дружеството вече е инвестирало над 100 млн. лева в реализацията на първите два етапа от инвестиционната си програма с оглед осъвременяване на оборудването и запазване заетостта в завода, за които е получило два сертификата за инвеститор клас А. След успешното осъществяване на първите два етапа „Глас контрибюшън” пристъпва към изпълнението на третия етап – изграждането на 300-тонната пещ и увеличаване на капацитета от работна ръка.

„Рубин“ е един от най-модерните заводи производители на стъкло в региона на Балканите. Предприятието постоянно увеличава процента на рециклирано стъкло, което използва в производството си.

“Рубин” произвежда над 520 милиона броя стъклени съдове годишно, като предлага стандартни продуктови форми различен цвят и има възможност да изработва продукти по поръчка при поискване.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст