ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Ива Митева: България е достигнала дъното, трябва да тръгнем отнякъде

Ива Митева

“Обединяват ни националните интереси. Както и това, че България е достигнала дъното и трябва да тръгнем отнякъде, за да вървим напред… Нашата цел е да убедим хората, които не гласуват или не подкрепят никого. Стигнали сме до такава точка, че трябва всеки да участва с каквото може. Има страх, недоверие. Когато има отчаяние, то обръща гръб на надеждата”. 

Това каза пред БНР Ива Митева от коалицията “Заедно”. Тя беше председател на 45-ото и 46-ото Народно събрание, както и зам.-председател в 47-ия парламент от ИТН. 

Тя сподели, че не иска да се обвързва партийно заради засилващото се негативно отношение на хората към партиите.

“Трябва да разграничим партийното от политическото говорене. Затова не искахме да се обвързваме с партия, да правим партия, поредната, появила се на хоризонта. Нямаме силно изразени лидери. Решенията се взимат от всички, има голямо доверие между нас. Няма запазени имена за никого в листите. Търсим хора, които са натрупали опит, защото всеки опит е много ценен”, обясни тя.

Митева допълни, че остава благодарна на Слави Трифонов за подадената ръка.

“Ако тогава не бях влязла в политиката, днес нямаше да съм в нея. Имаше енергия във всички хора тогава, това беше преломен момент, имаше прекалено много надежда, приех, но не вярвах, че толкова парламенти ще бъдат съсипани. Може би това определи и решението ми да не участвам повече с ИТН, защото ми се струва, че три неуспешни опита са твърде много. Не можахме да преборим егото си. Мисля, че уроците не са научени. Тръгнахме в обратна посока. Всеки тръгна в своята”, коментира Ива Митева.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст