Джо Байдън: С агресията срещу Украйна Русия постави на изпитание мира в целия свят

джо байдън

Със своята агресия срещу Украйна Русия постави на изпитание мира в целия свят, заяви Джо Байдън в реч от полската столица Варшава.  

Една година след началото на войната демокрациите станаха по-силни, а автократите по-слаби, заяви Джо Байдън като допълни, че Владимир Путин продължава да се надява Западът да бъде разделен, но вместо това подкрепата за Украйна няма да спре. 

Един диктатор, опитващ се да построи империя, не може да спечели любовта на хората, заяви Байдън за Путин и изтъкна, че Русия никога няма да постигне победа в Украйна.  

Байдън допълни, че Западът никога не е планирал да напада Русия, като по този начин отговори на по-ранното изказване на Путин, че не неговата страна е започнала войната.  

Американския президент допълни, че за една година Русия е извършила престъпления срещу човечеството в Украйна, но западната коалиция от над 50 страни, предоставящи военна помощ на Киев, ще продължи да го прави. 

Президентът на Полша Анджей Дуда призова днес лидерите на западните държави да са твърди в подкрепата си за Украйна, предаде Ройтерс.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *