ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Бойко Борисов: Приоритет на ГЕРБ е превъоръжаването на българската армия

Превъоръжаването на българската армия е основен приоритет на ГЕРБ. Инвестициите в съвременни отбранителни способности следва да доведат и до инвестиции в българската икономика и създаване на нови високоплатени работни места.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с представители на “Локхийд Мартин”, които са на посещение в България.

“Припомних, че веднага след като Руската федерация неоправдано нападна Украйна, от ГЕРБ заявихме ясната си позиция в подкрепа на Украйна и нейния народ, в контраст с колебливата политика на правителството на Кирил Петков”, написа Борисов в профила си във Фейсбук. 

Той сподели, че последната година е била втората подред изгубена за модернизацията на въоръжените сили.

“Единственият реализиран проект е за придобиване на вторите осем изтребителя F-16 за България, внесен от служебното правителство и приет благодарение на ГЕРБ. Ето защо с представителите на “Локхийд Мартин” обсъдихме възможностите за различни бъдещи проекти в подкрепа на боеспособността на българската армия”, написа още Борисов и добави, че целта е след 2 април в България да има силно евроатлантическо правителство, водено от ГЕРБ, което да реализира мащабна модернизационна програма. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст