Трафикът на “Летище София” все още е под нивата от 2019-а

Летище София самолети

Общо 516 865 пътници са преминали през столичния аеропорт в първия месец на тази година. Данните сочат, че пътникопотокът през най-голямото международно летище в България – „Летище София“ през януари не достига нивата от 2019 г. макар да се отчита ръст спрямо предходните две години.

Спад от над 26 на сто през януари е отчетен при пътувалите по вътрешни линии, където обслужените пътници са 13 636. При летелите с чартърни полети също има намаление – от 9 на сто, спрямо 2019 година. Това се дължи и на липсата на сняг през януари, когато основният пътникопоток е към зимните курорти на България.

Най-добрите резултати се наблюдават при пътувалите по международни редовни линии, където статистиката отчита преминали 477 711 пътници. Освен че е най-голямото ни летище, столичният аеропорт е с добре развита мрежа от целогодишни въздушни линии.

Излетелите и кацнали самолети на „Летище София“ през първия месец на тази година достигнаха 4464, което е спад от над 4 на сто спрямо данните преди пандемията.

Обемът на обработените товарни и пощенски пратки през януари се е свил с 3 на сто спрямо 2019 г. и възлиза на 1627 тона.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *