ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Александър Дунчев: Има задкулисие, но ПП и ДБ са единствен шанс за България

Александър Дунчев

“Част от лидерите на “Продължаваме промяната”, които в началото искаха да ме използват заради зелената ми активност като зелена значка на промяната, преди година разбраха, че не съм просто зелена значка, а човек, който действително води зелени битки. Част от ръководството видя, че това е опасно, тъй като не се припокрива с визията на лидерите това да е лява партия с икономически интереси. Започнах да показвам, че партията на промяната може да бъде и зелена активистка”. 

Това каза пред БНР Александър Дунчев от ПП. И допълни, че явно основните водещи хора в ръководството на ПП не са вярвали в зелената идея. 

Дунчев даде примери за задкулисие в ПП: 

“Как така бяхме обещали на Европейската комисия да ограничим въглеродните емисии, а изведнъж всички се извъртяха? Как така сме за съдебна реформа, а никой не искаше да върне втората инстанция и се договаряха да се защитават други каузи и интереси? Има и по-брутални примери, но не искам да очерням колегите, защото нямаме друга алтернатива. ПП и ДБ са единствен шанс за България”. 

По думите му през последната година и половина се води апокрифна война между него и част от лидерите на ПП дали да има истински зелени каузи в Промяната, или не.

“И ако лидерите бяха излезли и казали, че не искат тези зелени каузи, нямаше да се стигне до скандала. Те искат да ползват имиджа, който съм създал като зелен активист, но не искат да изпълняват зелените каузи, за които се боря”, посочи Дунчев.

Той беше категоричен, че не се интересува от постове и от власт, а от това политиците да се борят за зелените каузи. 

“За да има баланс между службогонците, по-оперативните и хората, които гонят каузи, трябва да се избират лъскавите хора на първите места, които са добри продавачи на лъскави идеи, но и да се избират такива, които всеки ден се доказват с делата си”, смята Дунчев.

Според него покрай последните скандали хората са прогледнали, станали са по-критични и са започнали да задават въпроси, които досега не са били поставяни. 

“Промяната ще се случи, когато повече хора станат по-смели, задават по-смели въпроси и търсят отговори, борят се за каузите си. Ако всички надигнат глава и започнат да се борят, за една година България може да стане водеща държава”, убеден е Александър Дунчев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст