ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Играта Hogwarts Legasi по книгите за Хари Потър донесе приходи от 850 млн. щ.д.

хари потър

През първите две седмици от датата на пускане играта по мотиви от книгите за Хари Потър – Hogwarts Legacy, са продадени 12 милиона копия, което донесе приходи от 850 милиона долара на разработчиците. Това съобщава Variety, позовавайки се на издателя на игри Warner Bros.

„Наследството на Хогуортс“ постави рекорд за Warner Bros. и като количество продажби, и капо парични приходи.

В допълнение, играта постави рекорда на издателя за брой изиграни часове от геймърите – от 10 февруари до 23 февруари играчи по целия свят прекараха 280 милиона часа в Hogwarts Legacy.

Играта е поставила поне един рекорд извън Warner Bros. Например, в Twitch общо 1.28 милиона зрители едновременно са гледали играта на Hogwarts Legacy от различни стриймъри в пика, което е безпрецедентен резултат за платформата в категорията. Преди това рекордът принадлежеше на Cyberpunk 2077.

Въпреки тези впечатляващи резултати, Hogwarts Legacy все още не е достигнал пълния си търговски потенциал. В момента играта може да се играе само на PlayStation 5, Xbox Series X / S и PC. Очаква се по-късно да бъде пусната и на платформите PlayStation 4, Xbox One и Nintendo Switch, където също вероятно ще се продава в мултимилиони копия.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст