ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ВМРО няма да регистрира листи за изборите

вмро

Партията ще провежда активна кампания “Не подкрепям никого”

“ВМРО – Българско национално движение” няма да регистрира листи и ще участва в изборите за Народно събрание с активна кампания “Не подкрепям никого”, съобщава пресцентърът на партията. Решение е взето от Изпълнителния комитет на ВМРО. Мотивите са подробно разписани в декларация, приета на последното заседание на ръководния орган на партията, се посочва в текста. В тях се казва, че две години едни и същи политически партии се възпроизвеждат в Народното събрание, харчейки милиони левове за кампании и избори.

Ние от ВМРО заявихме и отговорно започнахме разговори за изграждането на нов дясно-консервативен проект, който да постави в основите си християнските ценности, моралните устои на българина, както и национално отговорни политики, се припомня в декларацията. С тази цел ВМРО се обърна към “Има такъв народ”, “Български възход” и други политически субекти, с които можехме да намерим общо разбиране по въпросите на съгласието и политическия диалог, промяна на конституционния модел и засилване на правомощията на президента, македонския въпрос и др., пише в информацията.

“За съжаление, вътрешнополитически и външни фактори осуетиха опита за формиране на българска национална сила, която реално да представлява обикновените български граждани в парламента. Надделя и политическият егоизъм, борбата за позиции и субсидии, в която ние не желаем да участваме”, обясняват решението си от ВМРО. Те добавят, че системата има нужда от промяна, затова участието им в избори е безсмислено”. От политическата сила обявяват, че започват активна кампания “Не подкрепям никого”, за да покажат, че хората, които не искат да живеят в “този надут от чужди посолства балон”, са сила, която все още не е разгърнала своя потенциал. 

На 22 февруари “ВМРО – Българско национално движение” обяви, че спира разговорите за общо явяване на парламентарните избори на 2 април с партията на Стефан Янев “Български възход”.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст