ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Николай Денков: Дискусиите ни с ДБ са къде е социалната граница

Дунчев твърде много се е взрял в неговите дървета и не вижда голямата гора – да се спечелят изборите, коментира координаторът на програмата на ПП

“Нека да видим най-важната задача – да измъкнем държавата от управлението на мафията и да успеем да я управляваме по възможно най-добрия начин. Сред нашите приоритети са конкурентна и иновативна икономика, осигуряване на националната сигурност, включително развитие на правовата система, осигуряване на енергийната независимост, намаляване на неравенствата, туризъм, транспорт, регионално развитие”.

Това каза пред БНР акад. Николай Денков от “Продължаваме промяната”, координатор на работата по предизборната програма.

И посочи, че не скандали са забавили регистрирането на листите на коалицията “ПП – ДБ” за предстоящите избори, а необходимостта да се съчетаят листите на две политически формации. Той увери, че утре всички листи ще бъдат представени от координаторите за регистриране по места. Според него е направен опит случаят с Александър Дунчев да бъде използван от конкурентите на ПП и ДБ на политическото поле.

“Дунчев твърде много се е взрял в неговите дървета и не вижда голямата гора – да се спечелят изборите”.

Акад. Денков подчерта, че ПП и ДБ имат съгласие по почти всички въпроси и затова е поел ролята на един от координаторите по подготовката на предизборната платформа, която на следващ етап би се превърнала и в управленска: “Единствените по-задълбочени дискусии с тях са къде е границата. Ние настояваме да има повече социални разходи, свързани с намаляване на неравенството, с подкрепа на здравеопазването, на образованието, на пенсионерите. Но никога не сме имали съмнение, че тези допълнителни разходи трябва да бъдат в рамките на Маастрихтските критерии – дефицитът да е ограничен до 3%, дългът да не се увеличава. Тук сме си стиснали ръцете с ДБ – каквито и разходи да се правят, трябва да съответстват на тези рамки. Ние нямаме съществени различия с тях, колкото и да се опитват нашите политически опоненти да създават интриги”.

По думите му критиките на ГЕРБ са ясен знак, че ПП са единствените, които могат да ги свалят от власт. “Няма как да направим коалиция с ГЕРБ на Борисов”, категоричен бе Денков.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст