ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

БАИ участва в Световното изложение за мобилни технологии

технологии бизнес компютри

Българска агенция за инвестиции ще бъде представена със собствен щанд на едно от най-големите изложения в света – световното изложение за мобилни технологии и индустрии „MWC Barcelona“, което се провежда от 27 февруари до 2 март 2023 г. във Fira Barcelona Gran Via в Барселона.

По време на изложението Българската агенция за инвестиции ще представи дейността на агенцията, както и предимствата на страната ни пред потенциални инвеститори чрез установяване на директен контакт със съответната бизнес аудитория. Ще бъдат представени и възможностите за инвестиране, стартиране и развитие на бизнес в България.

Mobile World Congress или MWC Barcelona е международната събирателна точка за индустрията на технологиите, мобилните устройства и свързаността.

Всяка година изложението приветства над 100 000 професионалисти и над 1500 изложители от цял свят.  Глобални мобилни оператори, производители на устройства, доставчици на технологии и създатели на съдържание са голяма част от посетителите. MWC Barcelona редовно привлича едни от най-влиятелните личности в индустрията, гостуващи министри, телекомуникационни регулатори, органи за защита на данните, висши представители на международни организации и над 8000 изпълнителни директори на различни компании.

Изложението MWC Barcelona е проектирано с цел да катализира свързаността във всички сектори и нива. То постига тази амбициозна цел, като включва активни играчи от индустриите, които допринасят значително за глобалната свързаност: автомобилостроене, финансови технологии, здравеопазване и производство.

Днес на щанда на БАИ ще има среща на изпълнителния директор на агенцията Богдан Богданов и водения от него екип с Даяна Кели – представител на американската авиокосмическа корпорация “СпейсЕкс” (SpaceX) и по-конкретно на програмата за сателитна интернет връзка “Старлинк” (Starlink), както и среща с Хавиер Перес – основател и главен изпълнителен директор на компанията за услуги в областта на аутсорсинга и набирането на персонал “СЕТ Еуропа” (SET Europa).

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия към Министъра на иновациите и растежа, организира участието на български малки и средни предприятия в търговска мисия с посещение на световното изложение за мобилни технологии и индустрия MWC Barcelona.

MWC Barcelona се провежда от 1994 г. и е най-голямата в света изложба-конгрес за мобилни технологии и индустрия, включваща много конференции, семинари и дискусии  на най-големите корпоративни лидери в областта, производители на оборудване и мобилни технологии, инвеститори и мобилни оператори. В изданието през 2021 г. участие са взели над 220 изложители от 114 страни и е било посетено от над 25 000 специалисти в сферата на информационните и комуникационни технологии. Над 100 лектора са направили представяне на иновации и върхови технологии, както и са участвали в дискусиите на съпътстващите конференции, семинари и форуми.

Наред с участието си в изложението, Българската агенция за инвестиции ще организира на 1 март в Барселона инвестиционна конференция Business Forum: Investment opportunities in Bulgaria, на която ще бъдат представени предимствата на България като инвестиционна дестинация пред заинтересовани представители на бизнеса, в съчетание с провеждане на персонални срещи за привличане на инвеститорски интерес със секторна насоченост „Биотехнологии“ и „Химическа индустрия“.

Форумът да бъде открит от Александър Пулев – министър на иновациите и растежа, като участие ще вземат високопоставени представители на българската администрация, мениджъри в международни компании и инвеститори в България, които ще представят пред целевата аудитория потенциалните възможности за развитие на бизнес и реализация на успешни инвестиционни проекти в България.

По време на събитието ще бъдат представени предимствата на страната ни пред испанските инвеститори чрез установяване на директен контакт с представители на съответната бизнес аудитория, както и чрез провеждането на инвестиционен маркетинг, насочен към приоритетните за България сектори за привличане на водещи компании за реализация на инвестиционни проекти.

Това ще бъде четвъртата такава конференция от декември досега след проведените в американските Сънивейл (близо до Сан Франциско), щата Калифорния, и Портланд, щата Орегон, както и в Истанбул, Турция.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст