ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ГДБОП и ДАНС работели повече от месец с европрокуратурата за акцията в някои ТЕЦ-ове

Специализирана операция на Главната дирекция “Борба срещу организираната престъпност” и ДАНС се провежда днес под надзора на Европейската прокуратура в 10 области в страната. Сред проверяваните обекти са топлофикационните дружества в Перник, Габрово, Сливен, Велико Търново, Русе и Бургас. А също и ТЕЦ “Бобов дол”, ТЕЦ “Брикел”, ТЕЦ “Марица-3”.

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев отказва да дава подробности, докато операцията все още е в ход. Той само отбеляза, че повече от месец ГДБОП и ДАНС работят с Европейската прокуратура във връзка с акцията в някои ТЕЦ-ове в страната.

“От доста време работим по темата под ръководството и с указанията на Европейската прокуратура. Аз съм удовлетворен от нивото на взаимодействието тук. Имаше инициатива, която вярвам, че скоро ще приключи, да подпишем споразумение с Европейската прокуратура, което да урегулира още по добре отношенията ни. Не мога вляза в конкретика, нека ви я даде Европейската прокуратура, редно и правилно е така. Нашата работа е свършена, свършена е прецизно. В края на всичките действия прокуратурата ще даде подробности”, обясни той.

Европейската прокуратура все още се въздържа от подробности за акцията.

Междувременно проверката в ТЕЦ “Бобов дол” продължава и в този момент. За БНР работещи в централата съобщиха, че екипите на ДАНС и ГДБОП проверяват документи.

Проверяващи влезли малко след 15.00 часа и в една от трите охладителни кули на централата. Засега няма официална информация по случая.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст