ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ЕК ще помогне за обезпечаването на границата ни с Турция

Демерджиев

От Европейската комисия обещаха да помогнат за обезпечаването на границата ни с Турция, да се набавят автомобили и да се попълни щатът на граничната полиция, който е намален за последните 10 години с 2000 бройки. Това обяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев в Габрово.

Министърът съобщи, че е ясно кои са участниците в инцидента, при който бус, превозващ мигранти, катастрофа на автомагистрала “Тракия”. Предадени са материалите на прокуратурата. Демерджиев обясни, че става дума за организирана престъпност, която действа от Турция до територията на последната европейска държава. И добави, че страната ни не е единствената, която се бори с мигрантския натиск. “Цяла Европа се мобилизира да отговори на това, защото смъртта, на която сме свидетели, е на територията на цялата Европа, не само на България“, подчерта той, като припомни инцидента, при който мигранти загинаха край бреговете на Италия в неделя.

Главният прокурор трябва да е наясно. Нашата задача е да спрем вторичните придвижвания на територията на страната. Първата задача е да спрем мигрантите по границата. Преследването и задържането на мигранти е условия за приемането ни в Шенген и ще спазваме този приоритет, посочи още вътрешният министър.

Във връзка с подготовката за предстоящите избори Демерджиев каза, че те ще са по-различни, с по-висок заряд, с повече активност от страна на тези, които се стремят да манипулират и купуват гласове и да ползват корпоративен вот. Той обаче не очаква да се стигне до бум на случаите за купуване на гласове.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст