ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ЦИК няма да обжалва решението на Административен съд София за броенето на бюлетините

ЦИК Централна избирателна комисия

Централната избирателна комисия няма да обжалва решението на Административния съд в София, с което беше отменено решението й броят на хартиените бюлетини и на тези от машините за гласуване да се сумират и да се записват на един ред в протоколите на секционните комисии при преброяването на гласовете на изборите на 2 април. Това стана факт, след като ЦИК не можа да вземе решение дали ще обжалва съдебното постановление.

Заместник председателя на ЦИК Цветозар Томов предложи съдебното решение да не се обжалва, което беше подкрепно от 8 от членовете, но други 6 гласуваха против. Така предложението не събра две трети подкрепа. 

Никой от членовете на ЦИК обаче не направи обратното предложение за обжалване на съдебното решение. Това означава, че такова няма да има, а съдебното решение влиза в сила.

ЦИК ще трябва да се съобрази с аргументите на магистратите и да поправи решението си в частта, която бе отменена. Едва тогава ще стане ясно как точно ще изглежда секционния протокол, как точно ще се отчетат гласовете от хартиените бюлетини и тези от машините. Това обаче не може да е сумарно и на един ред.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст