ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ДБГ започва подготовка за местните избори през есента на 2023 г.

„Провеждането на ефективни реформи трябва веднъж завинаги да замени обикновеното говорене за реформи. Решаването на тази задача ще определя коалиционното поведение на “Движение България на гражданите” на следващите местни и очаквани предсрочни парламентарни избори. Даваме мандат на Националния съвет на ДБГ да започне усилена подготовка на партия за участие в местните избори през есента на 2023 година“. Това се казва в резолюция приета на V-то Национално събрание на ДБГ, което се проведе на 26 февруари 2023 г. в София.

В документа се подчертава, че най-важната задача на демократичната общност в България е да изгради платформа, която предлага нов модел на управление, а не поредното повторение на старите корупционни методи.  

Като основни задачи пред партията бяха откроени вътрешното укрепване и развитие и засилване на нейното участие в местното и национално управление.

„Като даваме положителна оценка на усилията на ДБГ за разбиване на феодалния модел на управление в страната и общините, заявяваме, че ще работим активно за членство на България в Шенгенското пространство и Еврозоната. Като част от цивилизования свят, България трябва да подкрепя с хуманитарна помощ, техника и военни средства Украйна, като по този начин допринася за възстановяването на международно признатите й граници от преди войната и преустановяване на нарушенията на международното право. Държавното ни ръководство трябва да положи всички усилия за постигане на мир“, се казва още в документа.

Делегатите на Петото национално събрание на „Движение България на гражданите” избраха Йордан Йорданов за председател на партията. Той сменя на този пост Димитър Делчев, който си направи отвод. В момента Йорданов е втори мандат кмет на град Добрич, а до избирането си за председател бе областен координатор на ДБГ за област Добрич.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст