ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Кирил Петков заяви, че ПП-ДБ ще е първа политическа сила в страната

Коалицията ПП-ДБ ще е първа политическа сила и ще състави правителство“. Това заяви Кирил Петков за Нова телевизия.

В предаването участва и Атанас Атанасов – съпредседател на “Демократична България”, който от своя страна каза, че в страната вече има нова политическа сила “с претенции да получи първото място, да прекрати политическата криза и служебната злоупотреба с власт”.

Двамата коментираха и темата с разследванията на ТЕЦ-ове у нас. “ТЕЦ “Брикел” ни показа отново, че имаме голям проблем с правосъдната система. Не е нормално само да разчитаме на европрокуратурата за схемите в енергетиката и на американското правителство да ни показва, че 8 от най-корумпираните хора в Европа са у нас, а българската  прокуратура само да стои там като мълчалив свидетел. Не може да разчитаме само на външните сили. Време е да сменим този модел”, категоричен бе Петков.

От своя страна Атанасов коментира, че “постоянно ни сочат с пръст” от света и Европа заради злоупотреби с власт, но “нашите органи ги няма”. Той бе категоричен, че трябва радикална промяна. “Тези законопроекти, които бяха внесени и не бяха приети, благодарение на ГЕРБ са палиатив. Трябва промяна в Конституцията за да се отнемат кадровите правомощия на главния прокурор, защото това е основната злоупотреба”, смята Атанасов.

Приоритети на новата коалиция ПП-ДБ ще бъдат Шенген, влизане в еврозоната и здравна реформа. “С тази позитивна програма, вярвам, че ще сме първи. Ще бъде много скъпо за всеки, който не я подкрепи”, каза експремиерът Петков. Той посочи, че вече 100 организации са подписали тяхната “Книга на каузата”, а към коалицията им са се присъединили още 6 формации. 

“Имаме амбицията да убедим хората да ни подкрепят”, каза и ген. Атанасов. 

Относно партньорство с ГЕРБ, Петков отрече да има такъв възможен сценарии. 

Мисля, че няма сценарий, в който да има равновесие. Ние ще бъдем първа политическа сила. Ние сме единствените, които се обединяваме”, каза той. 

Ген. Атанасов обеща да подходят отговорно и диалогично, водейки преговори без корупционерите. И заяви: “Този, който иска изтощаване на противника и последователни избори, е Борисов. Ако ГЕРБ са първа политическа сила – тогава ще има избори наесен”.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст