ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Лена Бориславова ще съди сценаристите на Слави Трифонов

Лена Бориславова

Лена Бориславова обяви, че ще съди сценаристите на Слави Трифонов за клевета и уронване на името. Това съобщи самата тя в своя “Фейсбук” профил. 

Причината за съдебния иск е песента, която се появи в интернет пространството в началото на януари тази година. В нея Бориславова е главен герой и е възпята с обидни епитети. Видеоклипът пък е съпътстван от кадри, проследяващи политическия живот на кабинета “Петков”.

“12:30 обединението на “Продължаваме Промяната – Демократична България” регистрира своите листи за предстоящите предсрочни парламентарни избори, в които ще бъда кандидат за народен представител от 24 МИР. 13:30 в деловодството на Софийски градски съд ще бъде регистрирана първата ми искова молба за клевета и уронване на името ми. След сценаристите следват още няколко срещу мними обществени говорители и жълти медийни бухалки“, пише Лена Бориславова. 

Бившата говорителка на Петков заявява още, че “#ИмаКак и #ИмаКой” да прави политика без да краде, с “интелект и в границите на човешкото достойнство”, както се изразява самата тя в публикацията си във “Фейсбук”.

Голям проблем за една песничка. Всъщност това е политическа сатира, от която някои хора много ги боли, защото явно се чувстват недосегаеми”, заяви преди време Слави Трифонов от своя профил във “Фейсбук”.

Припомняме, че в началото на годината, Слави Трифонов публикува сатирична песен, посветена именно на Лена Бориславова. Тогава лидерът на ИТН написа следния текст към видеото на песента: “Скъпи шарлатани, не забравяйте, че в живота освен лъжи за “Капитан Андреево” и за мафиоти, има и хумор. Нека се посмеем заедно”.

След като песента беше пусната в интернет от ПП заявиха, че към списъка им с ответници в съда се е присъединила и група “неосъществени сценаристи”. “Зад тях се крие проваленият политически шоумен, който се чувства най-голям мъж, когато удари жена, която го превъзхожда във всяко отношение”, посочиха тогава от “Продължаваме промяната” и обявиха, че ще подкрепят всички правни действия, които ще предприеме Бориславова.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст