Манолова: Ще предложим таван на надценката на десет основни храни

Мая Манолова

“Ще предложим таван на надценката на десет основни хранителни продукти. Ще сложим “вериги” на цените на храните във веригите. Ще предложим в законопроекта да е упоменато каква е доставната цена и каква е продажната.” Това заяви Мая Манолова, лидер на “Изправи се. БГ” – част от коалиция “Левицата”. Пред една от големите вериги днес тя ще призове за бойкот на кашкавала с надценка от 50%.

Манолова сподели, че в Комисията по ревизията в 46-ото Народно събрани са установени стряскащи неща по казуса със замърсяването на въздуха. “В следващия парламент отново ще има нужда от Комисия по ревизията. Тя доказа своята ефективност, излязоха и други далавери. “Левицата” ще бъде гарант, че разследванията ще бъдат доведени докрай и прокуратурата и съдът ще си свършат работата. На фокус ще бъде и спекулата с цените на храните”, каза тя.

Лидерът на “Изправи се. БГ” посочи, че ТЕЦ-ове, приближени на Христо Ковачки, са създавали чрез свързани фирми лаборатории, които да определят въглеродните емисии и след това други фирми, които да верифицират резултатите. “В резултат на това са отчитани три пъти по-малко въглеродни емисии. Така към лятото на 2021 г. щетите за бюджета на България бяха 26 млн. евро. Тогава квотите струваха 20 лева на тон. Сега са около 80”, изтъкна тя.

Според нея за двете години, откакто ГЕРБ не са на власт, не е направено нищо, за да се запълнят пробойните.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST