Проданов: БСП ще предложи таван на цените на хранителните стоки

Христо Проданов, БСП

„Първото нещо, което БСП ще предложи в новото Народно събрание, е таван на цените на основните хранителни стоки. Това е широко приета практика в Европа. Също така с доходите, които получават хората, ще могат да се снабдяват с необходимите продукти.“  

Това заяви водачът на листата на “БСП за България“ в 23 МИР София Христо Проданов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той допълни, че овладяването на инфлацията и цените е единият приоритет на БСП, а другият – драстичното увеличение на доходите на хората.

Проданов бе категоричен, че мерките на служебното правителство за справяне с високите цени няма да дадат резултат.

„Хората са тези, които определят каква ще бъде формулата на властта и какво ще бъде политическото представителство. Затова ние ще направим една сериозна кампания“, заяви Проданов. И уточни, че България има нужда от редовно правителство с приоритети.

Той заяви, че в текущата кампания, както и в предишните, социалистите наблягат на послания, които да достигнат до хората. 

„Ще казваме какво сме постигнали и за чии интереси се борим. То не е никак малко,“ обясни Проданов. 

Той даде и пример за това, което БСП е направила: „Увеличението на минималната работна заплата и обвързването ѝ със средната за страната – около 600 хил. български граждани работят на минималната работна заплата. Това беше подкрепено от останалите партии, но е битка само и единствено на БСП. Друга наша битка е преизчислението на пенсиите, което касае над 2 млн. български пенсионери.“

Проданов заяви, че от БСП ще направят всичко възможно, за да повишат резултата си. И ще използват текущия месец да убедят колкото се може повече хора, че има смисъл да се гласува и е важно за кого.

„Поканихме абсолютно всички партии, за да намерим неща, които са важни за България, и които ни обединяват. Така че БСП направи всичко възможно изборите на 2-ри април да бъдат избегнати“, бе категоричен социалистът.

Според Проданов партиите си правят тяснопартийни сметки и отправната точка са местните избори. А БСП смята, че местните избори са изключително важни. И в същото време е силно наложително държавата да има редовно управление.

По отношение на заявките на служебния кабинет, че ще внесат нов бюджет, той коментира, че в предишното Народно събрание те са обещавали, че ще внесат нов бюджет, дори са се хвалели, че имат три варианта. А накрая не са внесли нищо и сме останали с удължен бюджет от 2022 година. По думите му с този удължен бюджет няма как държавата да живее.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *